Uutislistaukseen

Intialaisen Eliezer-lastenkodin johtajan, Tinumeren Ozukumin pääsiäishartaus. Isojoen seurakunta tukee Eliezer-kodin toimintaa.

3.4.2021 07.50

 

 

 

Vasemmalla Tinumeren (Tinu) Ozukum ja lastenkodin lapsia. Oikealla Tinun vaimo Aosenla sylissään heidän poikansa.

 

 

 

 

Pääsiäissunnuntaina

Hyvää pääsiäistä Eliezer -lastenkodista, Dimapur Nagalandista, Intiasta. Nagalandissa meillä ei ole montaa päivää pääsiäislomaa, mutta Eliezerin perhe juhlii palmusunnuntaina koristeilla, palmunlehdillä ja lauluilla. Pitkänäperjantaina vietämme enemmän aikaa rukoilemalla ja paastoamalla. Pääsiäissunnuntaina Eliezer-kodilla on erityistä ohjelmaa, kuten pääsiäisaamiainen auringonnousurukouksen jälkeen, pääsiäismunajahti ja maalaaminen. Toiminnallinen hetki päättyy Jumalan ylistykseen.

Joh. 11:25 "Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä. Se, joka uskoo minuun, elää, vaikka kuoleekin."

Eräänä päivänä 6-vuotias poikamme sanoi minulle: "En halua taivaaseen. Kysyn häneltä miksi? Hän sanoi, koska en halua kuolla." Minusta tuntuu, että monet ihmiset eivät halua kuolla, ellemme ymmärrä elämän ja kuoleman merkitystä. Kristityille kuolema ei ole pysyvää, koska me heräämme henkiin Jeesuksen kanssa. Joh. 11:25 Jeesus sanoi Martalle "Minä olen ylösnousemus ja elämä". Tässä lauseessa ylösnousemus ja elämä ovat kaksi tärkeää sanaa, joita Jeesus käytti, ja näen, että ylösnousemuksen jälkeen elämä on yhtä tärkeää kuin elämä ennen ylösnousemusta.

Pääsiäinen merkitsee ylösnousemuksen jälkeistä elämää, uutta elämää, joka tuo toivoa elämän jatkumisesta. Jeesus oli elämän leipä ja elämän valo. Hän paljasti itsensä ylösnousemuksena ja elämänä. Tämä ihmeellinen merkki, jonka Johannes kirjoitti evankeliumiinsa, oli voimakkain ilmoitus Hänen todellisesta henkilöllisyydestään. Se osoittaa Jeesuksen auktoriteetin elämään ja kuolemaan. Vuosi 2020 oli vuosi, jota kaikki maailmassa surivat ja pelkäsivät Covid19-pandemian vuoksi. Monet ihmiset ovat saattaneet menettää toivonsa, ja monien on täytynyt kuolla tietämättä ylösnousemuksesta. Siksi haluan jakaa kaksi kohtaa siitä, miksi pääsiäinen on tärkein, ja miksi jokaisen kristityn täytyy kokea pääsiäinen.

 

Miksi pääsiäinen on tärkein?

Pääsiäistä juhlitaan erilaisin perintein maailman joka kolkassa. On olemassa erilaisia perinteitä, mutta niillä kaikilla on vain yksi merkitys: Jeesus Kristus on noussut kuolleista. Eliezer-lapset juhlivat pääsiäistä pääsiäismunien maalaamisella ja munajahdilla. Pääsiäismunamaalauksen aikana viime vuonna yksi poika Eliezer-kodista maalasi dinosauruksen pääsiäismunaan, toinen poika maalasi aseita pääsiäismunaan, kaikki henkilökohtaisten mieltymysten perusteella. Kristillisestä näkökulmasta pääsiäismunat edustavat Jeesuksen voitokasta nousua haudasta ja ylösnousemusta. Pääsiäinen juhlii voittoa vanhan kuolemasta ja uuden henkiin heräämisestä. Tämä muistuttaa minua siitä, että on erittäin tärkeää ymmärtää pääsiäisen merkitys henkilökohtaisessa elämässämme. Joh. 3:3 Jeesus sanoi Nikodeemukselle: "Minä kerron sinulle totuuden, kukaan ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa, ellei hän ole syntynyt uudesti ylhäältä". Uudestisyntymisen ja ylösnousemuksen vertauskuva on samanlainen, koska uudestisyntyminen viittaa hengelliseen uudistumiseen ja ylösnousemus viittaa myös uudelleen henkiin heräämiseen. Siksi kristitylle on tärkeintä hengellinen uudistuminen, jossa hylkäämme syntisen olemuksemme kuolemaan ja heräämme henkiin hengessä, jotta meistä tulee Jeesuksen uskollisia seuraajia.

Miksi jokaisen kristityn on koettava pääsiäinen?

Jeesuksen ylösnousemus ja elämä osoittavat, että Hän on nykyisen elämän ja myös kuoleman jälkeisen elämän Herra. Termi ylösnousemus on voimakas juuri ylösnousemuksen jälkeen vietettävän ikuisen elämän vuoksi. Termi ylösnousemus ei tarkoita vain Jeesusta, vaan se on merkittävä meille kaikille ihmisille. Joh. 14:3 Jeesus sanoi: "Ja kun menen valmistamaan teille sijaa, tulen takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta tekin voisitte olla siellä, missä minä olen." Pääsiäinen on Jeesuksen elämän ja tekojen lopullisen voiton päivä, koska edes kuolema ei voinut voittaa Jeesusta. Jeesus on Valloittaja ja Jeesus halusi meidän kokevan

ilon ja onnen Hänen voitossaan. Jeesuksen kuuluisat sanat "Minä olen ylösnousemus ja elämä" ovat ikuisesti merkityksellisiä jokaiselle kristitylle, koska ylösnousemus ja elämä merkitsevät toivoa iankaikkisesta elämästä Jeesuksen kanssa. Siksi jokaisen kristityn on koettava hengellinen uudestisyntyminen, synnyttävä uudesti ylhäältä ja noustava uuteen elämään Jeesuksen kanssa Hengessä. Pääsiäisen kokemuksen tulisi antaa jokaiselle kristitylle rohkeutta julistaa: "Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto", kuten Paavali toteaa Fil. 1: 21.

Haasteita

Mitä voidaan odottaa uudestisyntyneeltä kristityltä? Kun elämme edelleen kaiken ympärillämme olevan maallisen ja todellisen keskellä; miten silloin tuomme esiin uudestisyntymisemme? Jeesuksen lohduttavat sanat Martalle eivät olleet vain toivoa, vaan myös nykytodellisuuden tiedostamista, ja sen mahdollisti vain usko Kristukseen, Herraan. Jeesuksen kysymys Martalle "Uskotko tämän?" on hyvin kriittinen kysymys, joka meidän pitäisi esittää itsellemme, jos aiomme vakavasti kokea pääsiäisjuhlan merkityksen.

Pääsiäinen juhlii voittoa kuolemasta, synnistä ja ylösnousseesta Kristuksesta. Mutta pääsiäisaamuun johtaneet päivät, tunnit ja sekunnit olisivat voineet saada opetuslapset myös epätoivoon, kun he ehkä epäilivät, toteutuisiko Jeesuksen ylösnousemus niin kuin oli ennustettu.

Martta ja Maria jakavat surunsa veljensä kuolemasta yhdessä toivon kanssa, kun he odottivat Jeesuksen saapumista kotiinsa Betaniaan. Lasaruksen kuolema ja Jeesuksen viivyttely olivat Jeesukselle tilaisuus osoittaa jumalallinen voimansa herättämällä Lasarus henkiin, jotta he kaikki saattaisivat uskoa.

Pääsiäisen merkityksen tunteminen ja pyrkimyksemme sallia pääsiäisen olla osa kristillistä elämäämme eivät välttämättä aina heijasta asioita, joita toivomme tai uskomme. Siksi on hyvin tärkeää ymmärtää tämä, että mikään ei voisi olla kauempana totuudesta! Jumala ei ole koskaan sokea tai kuuro sille, jota hän rakastaa. Hän ei koskaan unohda kansaansa! Hän voi viivytellä hyvästä syystä tai jopa päättää olla vastaamatta niin kuin haluaisimme. Mutta sen Hän tekee aina hyvästä syystä. Hän on luottamuksemme arvoinen. Hän saattaa viivytellä, jotta uskomme kasvaisi. Tai voi olla niin, että sitä kautta opimme luottamaan Häneen henkilökohtaisemmin.

 

Tinumeren Ozukum

Johtaja

Eliezer Toivon koti