http://www.partyinflatablejumper.com/images/pic%20-%20kids%20holding%20sign.jpg

 

               LAPSEN 10 KÄSKYÄ VANHEMMALLEEN

 

 

 

 

 

 

1. Minä olen vasta lapsi, sinun kauttasi olen olemassa. Älä hylkää minua sillä minulla ei ole muita vanhempia.

 

2. Älä turhaan moiti minua sillä mitä enemmän minua moitit, sitä vähemmän sinun sanasi minulle merkitsevät.

 

3. Muista pyhittää aikaa myös minulle, sillä miten käytät aikasi, niin jaat sydämesi ja jollet sinä minua rakasta, ei minusta koskaan tule ihmistä.

 

4. Kunnioita poikaasi ja tytärtäsi, jotta myös hän oppisi kunnioittamaan elämää itsessään ja muissa olennoissa. 

 

5. Älä tapa tunteitani, ajatuksiani ja yrityksiäni vähättelemällä, välinpitämättömyydellä, uhkailulla tai pilkkaamalla, sillä minun pienet asiani ovat minulle suuria, etkä sinäkään osannut pienenä kaikkea.

 

6. Älä tee aviorikosta, sillä minä kärsin siitä eniten.

 

7. Älä varasta elämääni asettamalla kannettavakseni sinun täyttymättömiä toiveitasi, kaunojasi tai harhojasi, sillä minun on tehtävä omat erehdykseni.

 

8. Älä anna väärää todistusta todellisuudesta tyrkyttämällä omaa katsomustasi, sillä minun tulee saada uskoa vaikket sinä uskoisi, toivoa vaikket sinä toivoisi, sillä varsin pian minä tulen huomaamaan, ettet sinä ole kaikkitietävä. Ei se sinun arvoasi vähennä, jos olet antanut minulle mahdollisuuden.

 

9. Älä himoitse asioita, jotka eivät ole sen arvoisia, sillä sinun halusi eivät voi olla vaikuttamatta minun elämääni.

 

10. Älä anna minulle kaikkea mitä minä haluan sillä vapaamielisyytesi on niin usein välinpitämättömyyttä, anteliaisuutesi huonoa omaatuntoa, suvaitsevaisuutesi ihanteitten sortumisesta syntynyttä voimattomuutta, taipuvaisuutesi laiskuutta, joustavuutesi periaatteettomuutta ja mukavuudenhalua.